Friday, March 4, 2011

kenapa singgah


Am i a bad shooter? Because i've always missed you.
Kalau nak lari, boleh. Tapi mula-mula i nak cakap, sorry sebab layan u macam obses sangatt. Macam, "why are u so obsessed with me? Sooo, sooo, ohh, ohh, soo sooo". I macam susu masam yang atas lantai dah basi tak berlap. Mungkin sebab u tak masukkan dalam fridge tak pun, u lupa tutup pintu fridge sebab tu i masam? Ke sebab tak pakai deodoran lalu ketiak masam? Ok takpe.

Kalau i boleh jadi romantis. Euw geli. Okeh, kalau i boleh jadi sweet, bak kata anne, "tweetnyeee tweet tangatt," i boleh bina satu tempat untuk u dengan i lari. Lari je. Jalan tak boleh. Satu tempat untuk kita lari dan tempat tu jadi dunia i yang best sekali. I pun boleh jadi shuwitt shangait, i boleh jadi perempuan kegemaran u. Dalam facebook, you boleh kelik "Like" banyak banyak dekat i. Sampai macam tu punya kegemaran. Kita pun bahagia selamanya dengan kelik banyak banyak "Like" sampai akhir zaman. Mengaku sekarang, sweet kan?

I pun boleh jadi sweet. Dari seorang shytan, i boleh jadi baik. Apa-apa benda yang annoying i buat dekat you, bukan nya sengaja. Tapi terbuat. Kita boleh perbaiki ini! Kita boleh betulkan keadaan dari awkward jadi soulmate. Bila dua-dua soulmate, kita boleh makan chicken soup dan baca chicken soup for the teenage soul sama-sama sebelum tidur. Tengok, banyak perkataan soul. Mengaku sekarang, sweet kan?

U memang selalu mengecewakan i banyak. Banyak sangat sampai hati basah boleh jadi kering. Sampai kain basah takpayah sidai masa tengah hari. Sebab masa malam pun boleh kering. I tau contoh ni busuk. Tapi bila cakap pasal u, memang i selalu jadi busuk. Sebab malu dan lidah terkelu jadi semua contoh yang keluar selalu tak sweet. Tapi, masa sekarang dah gila. Masa dah gila lah u. I pun dah gila nak tunggu u datang selamatkan i dari masa yang gila ni. Bila kita nak berpijak di atas bumi yang nyata? I tau, u layan macam nak taknak. Tapi, i layan macam naknaknak, jadi macam mana sekarang? Sebab i nak sangat bawak u pergi tempat yang i cipta dalam mimpi ni. Di mana kita berdua boleh lari sampai tak perlukan oksigen untuk bernafas. Sebab bila i lari sebelah u, u lah oksigen sebenar.

Mengaku sekarang, tak cukup sweet ke ni?


deria bercinta aku hilang dah.setahun lebih aku tunggu rasa cinta datang balik.semua kau sapu habis isi hati.dah takde apa nak muntahkan lagi.pulangkan hati aku.boleh?

1 comment: